22 d’abril del 2010

Maus

Maus és una obra d'Art Spiegelman, aquest còmic és la biografia/testimoni de Vladeck Spiegelman. Vladeck és un jueu polonès el qual viu de primera mà tota la segona guerra mundial i l’holocaust, el que fa l’obra és un recull de la vida de Vladeck abans de la guerra, durant la guerra i quan aquesta s’acaba.

L’obra d’Art Spiegelman barreja la visió entre el present en que Vladeck explica la seva història i el passat en que se’ns mostra de primera mà les vivències de Vladeck... Això fa que a més hi hagi espai per a les opinions de Vladeck i del seu fill Artie (Art Spielgman) sobre el que va passar, fins i tot mostra opinions dures com el racisme que pot tenir un jueu cap a d’altres races, encara que hagi passat pel camp de concentració... Un altre dels factors amb que juga l’autor és el tòpic ratolí – gat – gos, el fa servir per representar jueus – alemanys – americans, apart d’aquests també hi ha els Polonesos que són els porcs, aquesta visió expressa en part com ho viu Vladeck...

Pel contrari del que pugui semblar en principi i dels tòpics que tingueu referents als còmics llegiu-vos-el, després en pensareu diferent de la primera impressió que us pugui donar la tapa, és un llibre molt recomanable, de debò, a mi em va enganxar des la primera pàgina.

1 comentaris:

Cols ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.

Publica un comentari a l'entrada